| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Στο Μιλάνο με το Zara

Τo ταξίδι στο Μιλάνο με το Zara ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μιλανέζικης κουλτούρας και στο μέλλον του shopping ταυτόχρονα.

Άλλωστε αυτά τα δυο συναντιούνται στο νέο τεράστιο κατάστημα Zara που άνοιξε στην καρδιά της ιταλικής πόλης, στην Corso Vittorio Emanuele και που ήταν η αφορμή του ταξιδιού. Το κατάστημα αυτό έχει ζήσει μια δεύτερη ένδοξη ζωή από το 1941 ως σινεμά διαθέτοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό σχεδιασμό, χαρακτηριστικό της εποχής.

Μπήκαμε στο κλίμα φτάνοντας στο ξενοδοχείο που δεν ήταν άλλο από το εμβληματικό Grand Hotel et de Milan, ξενοδοχείο που έχει υπάρξει κατοικία του Verdi και αγαπημένο της Maria Callas και του Rudolf Nureyev, στους oποιους τώρα έχει αφιερώσει σουίτες. Το δώρο καλωσορίσματος από το Zara ήταν ένα πιάτο Fornasetti, του διάσημου εικαστικού, γλύπτη και designer που έχει συνδεθεί επίσης με την Μιλανέζικη τέχνη.

Δεν έμενε παρά να δούμε την μεταμόρφωση του ιστορικού σινεμά στο πιο πρωτοποριακό κατάστημα Zara που έχει φτιαχτεί ποτέ.  H αρχιτέκτονας Elsa Urquijo διατήρησε βασικά στοιχεία όπως τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά και οι μεγαλοπρεπείς σκάλες της εισόδου σε ένα flagship store που έχει συγχρόνως να επιδείξει επαναστατικές τεχνολογίες όπως  το Automated Collection Point, ένα μηχάνημα από το οποίο παραλαμβάνεις αυτόματα τις on line αγορές σου.

 

 

Kι εννοείται, ότι έχεις μπροστά σου αμέτρητα ρούχα και την πιο πλήρη συλλογή Zara. Περισσότερα για το Cinema Zara διαβάστε και δείτε εδώ

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα αγαπημένα μου snapshots του διημέρου αυτού στο Milano

 

CRACCO RESTAURANT

Ξεκινάω από το Cracco, το gourmet εστιατόριο μέσα στην Galleria Vittorio Emanuele II, δημιούργημα του σταρ chef και βραβευμένου με αστέρι Michelin Carlo Cracco. 

 

H εκπληκτική γαστρονομική εμπειρία ενισχύεται από την ατμόσφαιρα και τη θέα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το Cracco αποτελεί ένα από τα νέα hot spots στο Μιλάνο τώρα. 

 

Περπατώντας στο κέντρο και την Brera


Outfit details: Φόρεμα Zara, mules Uterque, τσάντα Chloe

 

Papermoon Giardino for lunch

Το Papermoon Giardino είναι ακόμα ένα τέλειο spot με κήπο για γεύμα al fresco ή όχι.

Οutfit details: Πουκάμισο Zara, φούστα Oysho, παπούτσια Chanel

Δείτε εδω μερικά ακόμα hot spots που αξίζει να πάτε στο Μιλάνο 

Κατηγορίες:
CHIC ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ