| 3 ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση σε black tie: Τι φοράμε;

Υπάρχουν πολλές στυλιστικές σπαζοκεφαλιές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή μιας γυναίκας.  Από τις πιο απαιτητικές είναι και αυτή που λέγεται “black tie πρόσκληση”. Σε γενικό επίπεδο, απαντά κανείς με άκρως επίσημο look, προσεγμένο χτένισμα, κομψά αξεσουάρ κλπ. Αν είναι στην Ελλάδα του σήμερα και σε συνθήκες Σεπτεμβρίου με καύσωνα μπορούν να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις.

Θα σας φέρω σαν παράδειγμα το δικό outfit στο party για το λανσάρισμα του αρώματος Scandal του Jean Paul Gaultier που έγινε πρόσφατα στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο και γκαλερί “Αμαλίας 36”.

Τα details: Φούστα The Artians, από ένα ελληνικό brand που γνώρισα πρόσφατα και αξίζει να ερευνήσετε περισσότερο τις συλλογές του εδώ (κι εγώ σκοπεύω να το κάνω), λευκό top Zara, τσαντάκι και κοσμήματα vintage, mules Sergio Rossi από Kalogirou.com.

Kαι τα tips που προκύπτουν:

  • Λόγω ελληνικής πραγματικότητας (που δεν το έχουμε γενικά με το επίσημο dress code) αλλά και λόγω εποχής (Σεπτέμβριος με καύσωνα, όπως είπα) θέωρησα ότι με έπαιρνε να μην είμαι τόσο αυστηρή ως προς το βαθμό επισημότητας. Έτσι δεν φόρεσα τουαλέτα αλλά μια φούστα (μακριά μεν, από cotton δε) με top.
  • Παραχωρήσεις δεν έγιναν και δεν θα έπρεπε να γίνονται σε μακιγιάζ – μαλλιά (είμαι βέβαια σαφώς κατά μιας υπερπαραγωγής που σε αλλάζει από το καθημερινό σου look και υπερ μιας προσεγμένης εκδοχής του προσωπικού σου στυλ βαψίματος και χτενίσματος).
  • Περιστάσεις σαν αυτές είναι ιδανικές για να “ξεθάβεις” και να ανασταίνεις κλασικά κοσμήματα και αξεσουάρ (στην περίπτωσή μου, το τσαντάκι και το δαχτυλίδι και τα σκουλαρίκια κειμήλια)
  • Το grecian-chic βγαίνει νικητής φτάνει να έχει την σωστή δόση φολκλόρ και να ισορροπήσει με τα πιο updated παπούτσια που έχεις… (Στην περίπτωσή μου, θεώρησα ότι η φούστα με τις αναφορές στην παράδοση και τα mules έφεραν μια σωστή ισορροπία).

Ακολουθούν φωτό του look και της ατμόσφαιρας της βραδιάς:

 

 

 

 

Κατηγορίες:
40 and beyond, 40something, EΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, GREEK IS OH SO CHIC, OUTFITS