| 0 ΣΧΟΛΙΑ

My instagram tips

Aπό “πρόεκταση του blogging” και “άλλο ένα social media”, το instagram έγινε βασική πλατφόρμα για λιγότερο ή περισσότερο επαγγελματική χρήση και απαραίτητο μέσο δικτύωσης και έκφρασης για τους περισσότερους από εμάς. Παραμένει για πολλούς σταθερή εμμονή ακόμα και σε ένα τοπίο ευμετάβλητο όπως αυτό του digital κόσμου. Το συζητάω αυτό με πολλούς του χώρου ενώ δέχομαι επίσης σχετικές ερωτήσεις. Παρακάτω, λοιπόν, ιδού τα δικά μου tips και όλα όσα εφαρμόζω στα accounts μου: @elenista και @thehoteltrotter

Themed Instagram

Επειδή το instagram βασίζεται κατά κανόνα στην εικόνα, δίνω μεγάλη, τη μεγαλύτερη, σημασία όχι μόνο σε κάθε φωτογραφία αλλά και σε όλο το gallery του account. Στη γενική εικόνα δηλαδή που έχει το account, όταν το κοιτάς συνολικά. Στοχεύω στο να έχει μια συνέπεια και να μεταφέρει ένα συγκεκριμένο mood.

instagramtips1

 

instagramtips2

 

Αυτό το πετυχαίνω:

  • Χρησιμοποιώντας σε όλες τις φωτογραφίες μου την ίδια ρουτίνα επεξεργασίας (ή σχεδόν την ίδια, ανάλογα με το πώς είναι η πρωτότυπη). Κατά καιρούς, η επεξεργασία μου αλλάζει όπως και το mood του account μου, κάτι που εξαρτάται κυρίως από την εποχή και το φως που επικρατεί αλλά και από τη δική μου προσωπική διάθεση ή τις επιρροές που έχω. Αυτό τον καιρό, χρησιμοποιώ το φίλτρο HB1 της εφαρμογής VSCO και την εφαρμογή για Snapseed για πιο γενικές βελτιώσεις.  Συνήθως επίσης, κατεβάζω τον κορεσμό και τη θερμότητα και αυξάνω το φως.
  • Έχω ένα “δοκιμαστικό πλάνο” σαν συλλογή στο κινητό μου για να ελέγχω την γενική εικόνα του gallery και να κάνω σωστό προγραμματισμό των επόμενων posts μου (ναι δεν ειμαι πολύ αυθόρμητη πια, αν και επειδή έχω σαφώς στο μυαλό μου το ζητούμενο, μπορώ να λειτουργώ καλά και real time)
  • Αντιμετωπίζοντας με συνέπεια και το περιεχόμενο των φωτογραφιών μου αλλά και τα κείμενα που τις συνοδεύουν. Οι λεζάντες μου είναι στο ίδιο ύφος και οι εικόνες κινούνται στην ίδια θεματολογία (πχ. μόδα, γλυκά, βιβλία, εικόνες από πόλεις)

instagramtips3

 

Γενικά για όποιον ενδιαφέρεται να έχει ένα themed instagram, υπάρχουν αμέτρητα άρθρα με χρήσιμα tips. Κάντε απλά μια αναζήτηση στο Pinterest με αυτές τις λέξεις και θα δειτε.

 

Be smart with the smartphone

Προσπαθώ να γνωρίζω πολύ καλά το κινητό μου και τις δυνατότητες που μου δινει υπό διάφορες συνθήκες. Πάλι, η σχετική έρευνα σε youtube θα βοηθήσει και μπορεί να αποκαλύψει μυστικά εργαλεία που μπορεί να κρύβει η κάμερα ενός smartphone. Στη συνέχεια κάνω δοκιμές, πολλές δοκιμές για να διαπιστώσω τι με βολεύει και τι όχι.

Hashtags and more

Τα κλισέ! Γενικά δεν τα αγαπώ, στο instagram όμως τα λατρεύω! Σπειροειδείς σκάλες, πανέμορφα μωσαϊκά, το πιο ινσταγκραμικό παρισινό καφέ, όμορφες πόρτες, ανήκουν στα αγαπημένα μου.

insta6-jpg

Το Boot Cafe στο Παρίσι είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα την πόλη. Δείτε περισσότερα εδώ

instagram2

Υπέροχη σκάλα Αθηναϊκής πολυκατοικίας

instagram-tips-ohsochicgr-1

Mία όμορφη πόρτα στη Μονεμβασιά που δεν άφησα ανεκμετάλλευτη

insta15

Κούπες με καφέ και σοκολάτα από το Carpo στο Golden Hall. Οι κούπες καφέ με τα σχέδια είναι αγαπημένο κλισέ και αν κρίνω με τη συχνότητα που τα βλέπω στο timeline λίγοι είναι αυτοί που δεν τις φωτογραφίζουν και απλά τις πίνουν.

insta10

To πάτωμα στο Apivita Store είναι αφορμή για ένα #fromwhereIstand

Aγαπώ εξίσου και τα hashtags. Σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα κλισέ μπορούν να κάνουν θαύματα για όσους ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν likes.

insta8

Tα φουσκωτά ήταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα καλοκαιρινά trends. ‘Εψαξα λίγο τα σχετικά hashtags και πρόσθεσα κάποια στο post μου (πχ #floaties #flotador #watermelonfloat) και σαν αποτέλεσμα είχα 1594 likes τη στιγμή που έχω γύρω στα 300-600.

Do the research

Αναζητώ πάντα έμπνευση στο timeline μου. Mία από τις σταθερές πηγές μου αποτελεί πάντα η Garance Dore. Επίσης αναζητώ το θέμα μου. Το ψάχνω επί τόπου αλλά το ψάχνω και από πριν βρεθώ κάπου. Το instagram και οι σταρ του αναδεικνύουν συνεχώς νέα trends στη μόδα, τα ταξίδια, το design, το φαγητό οπότε δεν βαριέσαι ποτέ, έχεις πάντα … θέμα.

Πολύ σημαντικό! Απομoνώνω το θεμα μου. Μια μικρή γωνία ή ένα μικρό κομμάτι της πραγματικότητας που ζω μπορεί να είναι άπειρα πιο όμορφο από την εν λόγω πραγματικότητα.

insta11-jpg

 

Για παράδειγμα, αυτό εδω το deck ήταν στην πραγματικότητα ένα θορυβώδες και πηγμένο στον κόσμο deck!

instagram-tips-ohsochicgr-5

Αυτή είναι η “οροφή” μιας τυπικής ψαροταβέρνας, μεσημέρι Αυγούστου. Κάτω απο αυτό που βλέπουμε στη φωτό, επικρατεί το χάος.

instagram-tips-ohsochicgr-7

Eδώ πάλι, η γωνιά με τις πολυθρόνες στο Hotel Totem στη Μαδρίτη αναδεικνύει απλά ένα κομμάτι ενός άψογα διακοσμημένου lobby.

Still life

Μου αρέσει πολυ, όπως και σε πολλούς instagramers, να αραδιάζω τα πιο αγαπημένα μου πράγματα κάθε φορά και να τα βγάζω φωτογραφίες. Εδώ έχω να προτείνω: α/ σωστό φως β/ ωραίες επιφάνειες γ/πολλές δοκιμές και τέλος λουλούδια ή φυτά που ομορφαίνουν τα πάντα!

instagram1

insta7

Τwo more things

  • Οι instagramers σαν εμένα, που αγαπούν τις όμορφες εικόνες και τις στοχεύουν με τα smartphones τους δεν είμαστε φωτογράφοι – η διαφορά είναι εμφανής… A! Eπίσης, ναι, συχνά ωραιοποιούμε αυτό που βλέπουμε/ζούμε/τρώμε/φοράμε αλλά και γιατί όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Τα πιο instagram-worthy ξενοδοχεία της Αθήνας

Eλπίζω να βοήθησα με όλα αυτά. Δέχομαι και απορίες στα σχόλια ή σε inbox!

Κατηγορίες:
INSPIRATION, INSTAGRAM