| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Πώς είναι να δοκιμάζεις το dessert menu ενός διάσημου pastry chef?

Tα τυχερά του επαγγέλματος τυγχάνει μερικές φορές να είναι και «γλυκά». Πριν λίγες ημέρες έλαβα μία πρόσκληση που απλά δεν θα μπορούσα ποτέ να αγνοήσω. Ήταν ένα private κάλεσμα στο πατάρι του GB Concept Store για να δοκιμάσουμε σε «επίσημη πρώτη» το νέο μενού με επιδόρπια των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George αλλά και να γνωρίσουμε τον ίδιο τον εμπνευστή τους, τον διάσημο pastry chef Arnaud Larher.

PAN_0003

 

PAN_0015

Η συνεργασία του Arnaud Larher με τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George αποτελεί μια αποκλειστικότητα καθώς είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος Pastry Chef δημιουργεί tailor made μενού επιδορπίων και γλυκών σε ξενοδοχεία.

Ο Arnaud Larher ανήκει στα μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα της ζαχαροπλαστικής. Σε ηλικία 28 ετών εξελέγη από τον οδηγό Champerard ο «Καλύτερος Ζαχαροπλάστης της Χρονιάς». Επτά χρόνια αργότερα κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας» (Meilleur Ouvrier de France), που είναι η πιο σημαντική Γαλλική διάκριση, ένας διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα κάθε 3-4 χρόνια και χρονολογείται από την εποχή της Γαλλικής επανάστασης.

fde71ff2-38c0-4cf2-9b4b-c6a184295c92

O ίδιος ο Arnaud δήλωσε ενθουσιασμένος με την συνεργασία του και μας ξενάγησε ο ίδιος «στρώση- στρώση» στις γλυκές δημιουργίες του, εξηγώντας μας παραστατικά πόσο σημασία δίνει στην εναλλαγή υφών που καταλήγουν να χαρίσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο μας. Μάλιστα, μάθαμε ότι με τον ερχομό του στην Ελλάδα, ήρθε σε επαφή με νέες γεύσεις δοκιμάζοντας για πρώτη φορά συστατικά όπως η μαστίχα, κάτι που τον έκανε να θέλει να πειραματιστεί σε καινούργιες διαδρομές.

13389310_10153712734782055_1151339471_o

13396831_10153712733772055_66846004_o

13410822_10153712734212055_47211205_o

Μου έκανε εντύπωση και η σημασία που δίνει στα βότανα και μυρωδικά, με τα αφεψήματα των οποίων συνηθίζει να αρωματίζει τα γλυκά του. Όντως ενθουσιαστήκαμε με την Charlotte Fraise Menthe που επιφύλασσε μία πρωτότυπη αρμονία φράουλας και δυόσμου.

13389218_10153712734387055_1896803245_o

Φυσικά και δοκιμάσαμε και όλα τα υπόλοιπα, ανάμεσά τους: Tarte Tatin, Μπαμπά με Ρούμι,  την Expression Chocolate που συνδυάζει πικρή σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού και μια ιδέα θυμάρι,  Tιραμισού, το Le Pompadour με φράουλα και φυστίκι, όλα υπέροχα. 

Ακόμα απολαύσαμε τα διάσημα κομψά κέικ του Arnaud Larher, τα οποία θα διατίθενται από τον Σεπτέμβριο, στο κατάστημα του ξενοδοχείου μαζί με τις σοκολάτες και τα μακαρόν του, εξίσου φημισμένα και αυτά!

Η εμπειρία ήταν μοναδική – οι γεύσεις που δοκίμασα αλλά και το ότι πραγματοποιούνται τέτοιες συνεργασίες μου έφτιαξε το κέφι για μέρες – όπως θα είναι μοναδική και για όποιον απολαύσει τα γλυκά του Larher στα δύο ξενοδοχεία. Τα επιδόρπια θα ενσωματωθούν στα μενού κάθε εποχής και θα παρασκευάζονται από τους εδώ σεφ που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για αυτό δίπλα στον διάσημο pâtissier.

Για περισσότερες ιστορίες για και από ξενοδοχεία, δείτε εδώ και κάντε like εδώ

 

 

Κατηγορίες:
INSPIRATION, TheHotelTrotter