| 7 ΣΧΟΛΙΑ

Kι όμως υπάρχουν: Ψηλοτάκουνα που είναι και υπερ-άνετα!

Η έρευνά μου (και όχι μόνο η δική μου) κρατάει χρόνια και δεν έχει και τα καλύτερα αποτέλεσματα. Η αναζήτηση μη βασανιστικών ψηλοτάκουνων μοιάζει αέναη αλλά καμία μας δεν το βάζει κάτω, συνεχίζει να ψάχνει και όσο δεν βρίσκει, συμβιβάζεται με ανασφαλείς πλατφόρμες και αφερέγγυα στιλέτο.
Να όμως που ήρθε στο δρόμο μου μία πολύ ιδιαίτερη μπουτίκ που μου τράβηξε το ενδιαφέρον αρχικά για το design της αλλά στη συνέχεια το concept της με άφησε άφωνη!
IMG_0209

To όνομα αυτής: Femme Fanatique και ιδιοκτήτριες, η Χλόη Κορομηλά και η Αιμιλία Κάντα.
IMG_0207
Βρήκα εκεί ψηλοτάκουνα σανδάλια, φτιαγμένα ειδικά για να χορεύεις ξεκούραστα με τις ώρες tango, σχεδιασμένα από την Χλόη που είναι η ίδια χορεύτρια του tango, και που έχει βαλθεί να δημιουργήσει το πιο άνετο ψηλό τακούνι, που έχει περπατήσει αλλά και (εννοείται!) χορέψει πάνω σε αυτή τη γη.
IMG_0205
Για να γίνει το challenge της ακόμα πιο απαιτητικό, η Χλόη θέλει οι δημιουργίες της να είναι φτιαγμένες στην Ελλάδα και να καταλήγουν στην πελάτισσά της με απόλυτα affordable τιμές (γύρω στα 15ο με 210 ευρώ, εκτός αν είναι κάποιο σχέδιο που γίνεται κατά παραγγελία).
IMG_0208
Tα δοκίμασα λοιπόν τα Femme Fanatique! Τα δοκιμασα τα 9ποντα και ήταν piece of cake η ορθοστασία ή το περπάτημα πάνω τους! Το μαξιλαράκι στο πέλμα, η σούπερ εύκαμπτη σόλα, η στατική κατασκευή και τα υλικά, ήταν όλα μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από την τελειομανή Χλόη. Είναι αναμενόμενο το γεγονός ότι η πελατεία της πλέον δεν αποτελείται από χορεύτριες του tango, ενώ τα θηλυκά τακούνια της γίνονται ανάρπαστα και από πάρα πολλές νύφες!
IMG_0203
Αλλά όπως είπα και πριν, η ίδια η μπουτίκ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η δεύτερη ιδιοκτήτρια Αιμιλία είναι marketing guru και αυτό αντικατοπτρίζεται στην εμπειρία της οδού Καρνεάδου.
femme fanatique  305
Ο σχεδιασμός του καταστήματος έγινε σε συνεργασία με το γραφείο CTRLZAK art & design studio στο Μιλάνο και το concept είναι επίσης εμπνευσμένο από το tango (καθώς η σύντροφος του designer και συνιδιοκτήτρια είναι και αυτή χορεύτρια του tango).
femme fanatique  284
Στο κατάστημα παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου χορού τονίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα του προιόντος και τη διαδικασία κατασκευής. Τα 8 ζευγάρια παπούτσια, για παράδειγμα, που είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, προστατευμένα σε γυάλινους θόλους “ακολουθούν” τα βασικά βήματα του χορού.
femme fanatique  231
IMG_0206
Η κουρτίνα που διατρέχει ένα μεγάλο μέρος του καταστήματος συμβολίζει την ενότητα και την αγκαλιά του ζευγαριού ενώ η ειδική κατασκευή στον τοίχο στην οποία εκτίθονται τα παπούτσια δεν είναι στατική αλλά έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώνεται και συμβολίζει τον αυτοσχεδιασμό που χαρακτηρίζει το tango. Όσο για το φόρεμα που διακοσμεί μία γωνιά της μπουτίκ, ανήκε στη γιαγιά της ιδιοκτήτριας Χλόης η οποία χόρευε με αυτό, τι άλλο; ταγκό!
Τα σχέδια της Χλόης και της Αιμιλίας για το άμεσον μέλλον είναι κι αυτά εντυπωσιακά. Κράτησα από αυτά την δημιουργία του e-shop με την λειτουργία 3D modelling που θα μας επιτρέπει από απόσταση να φτιάξουμε τα δικά μας σούπερ άνετα high heels, όπως ακριβώς τα θέλουμε! Είναι ήδη στα σκαριά, γι αυτό υπόσχομαι να επικοινωνήσω τα νέα μόλις ετοιμαστεί!
Μέχρι τότε μπορείτε να εντρυφήσετε στην facebook page Femme Fanatique ή να ακολουθήσετε στο instagram  το @FemmeFanatique
Info: Femme Fanatique, Καρνεάδου 12, τηλ. 2114099990
Κατηγορίες:
GREEK IS OH SO CHIC, SO CHIC!, Uncategorized