| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Challenging days

Τέλειωσαν οι διακοπές του Πάσχα (και οι δικές μου διακοπές στη Ρώμη) και ξεκίνησε μια περίοδος γεμάτη challenges, γενικά μιλώντας… Πιο ειδικά, εγώ ήρθα αντιμέτωπη με το #AcquaforLife challenge, σε πρωτοβουλία του οίκου Armani.

aqua55

Το Acqua for Life (Νερό για τη Ζωή) αποτελεί μια ανθρωπιστική καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο που ξεκίνησε το 2011 από τον Giorgio Armani. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με την εξής βασική σκέψη: το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ζωής, και εντούτοις σε πολλές περιοχές του κόσμου η πρόσβαση σε αυτό το βασικό στοιχειό είναι ένας διαρκής αγώνας. 768 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στερούνται ασφαλών πηγών πόσιμου νερού. Tο πρόγραμμα Acqua for Life, λοιπόν, προσκαλεί αυτό τον καιρό ανθρώπους από διαφορετικές χώρες – με επιρροή στον κόσμο της ομορφιάς, της μόδας και όχι μόνο- να προσπαθήσουν να ζήσουν με 10 μόνο λίτρα νερό για μια ολόκληρη μέρα. Σκεφθείτε ότι στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 100 λίτρα νερό κάθε μέρα – αλλά σε άλλες περιοχές του κόσμου 10 λίτρα είναι πολυτέλεια.

aqua2

 aqua333

 

Έτσι κι εγώ χρειάστηκε να περάσω μία μέρα με 10 λίτρα νερό. Ζορίστηκα πάρα πολύ. Θα σας πω κάποια πράγματα ενδεικτικά για να δείτε το μέγεθος. Το 1/3 καταναλώθηκε με ένα ντους (με φειδώ). Τα 2,5 σχεδόν 3 λίτρα από τα 10 τα ήπια (πίνω πάρα πολύ νερό και τσάι καθημερινά και ήταν κάτι που δεν σκεφτόμουν, απλά κατανάλωνα…)! Χρειάστηκε να αλλάξω το μενού μου για να χρησιμοποιήσω λιγότερο νερό κατά το μαγείρεμα και το πλύσιμο και επίσης να πλύνω τα χέρια μου λιγότερες φορές από ότι ήθελα.

armaniaqua

Ο στόχος του προγράμματος Acqua for Life είναι να προσφέρει ασφαλή πρόσβαση σε καθαρό νερό σε αυτούς που το χρειάζονται. Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα του προγράμματος είναι: πάνω από 530 εκατομμύρια λίτρα καθαρού νερού διατέθηκαν από 2011, ενώ 74 εκατομμύρια λίτρα συγκεντρώθηκαν το 2014. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν χάρις σε 162 σημαντικά έργα υποδομής που περιλαμβάνουν πηγάδια, συστήματα συγκέντρωσης βρόχινου νερού, γεωτρήσεις και αντλίες νερού που παρέχουν εκατομμύρια λίτρα ασφαλούς νερού κάθε χρόνο στις κοινότητες που το χρειάζονται περισσότερο. Το 2015 το πρόγραμμα θα υποστηρίξει νέες πρωτοβουλίες στη Γκάνα, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Σενεγάλη, στη Κίνα, στη Βολιβία και στο Μεξικό – και για πρώτη φορά – στην Αργεντινή.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ !

αλλά και στο site: www.acquaforlife.org

 

 

Κατηγορίες:
Uncategorized