| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Eternal Style Icon : Yakinthi

Το πόσο υπέροχη ήταν η συλλογή που ο Βασίλης Ζούλιας παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στην AXDW, το έχετε ήδη δει. Εγώ, ήθελα να εστιάσω στη μούσα του.

yakin8h_me

Βρέθηκα μαζί με τον Βασίλη Ζούλια και την Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη backstage και τα είπαμε λίγο.

hairdo
Ο Βασίλης δίνει οδηγίες για το hairdo

me_pericles
Με τον Περικλή Κονδυλάτο, που σχεδίασε τα κοσμήματα της συλλογής.

– Τι βλέπετε διαφορετικό από τότε που συμμετείχατε σε επιδείξεις;
Η ετοιμασία των μοντέλων γίνεται πλέον από πολύ περισσότερο κόσμο. Τα ρούχα του Βασίλη μου θύμισαν τη δική μου εποχή – έχουν ένα άρωμα από τότε. Και με συγκίνησε αυτό πολύ.
– Είστε σε μια ηλικία…
Θα κλείσω τα 76 τον Δεκέμβρη.
– …Και αποπνέετε ζωντάνια, ομορφιά… Πώς τα καταφέρνετε;
Δεν κάνω τίποτα ιδιαίτερο. Πηγαίνω στη Δώρα Στράτου και κάνω παραδοσιακούς χορούς. Τρελαίνομαι! Είναι η ψυχαγωγία μου, με άσκηση μαζί.
– Στο μόντελινγκ βρεθήκατε…
Το 1959 είχα βγει Μις Ελλάς, μαζί με τη Ζωίτσα τη Λάσκαρη που ήταν Σταρ Ελλάς. Είχα πάει στο Λονδίνο, και μετά πολύ φυσικά, συνέχισα με το μόντελινγκ. Τότε υπήρχαν και πολλοί οίκοι μόδας, γινόντουσαν πολλές επιδείξεις, τα ρούχα ετοιμάζονταν επάνω μας (δεν ήμασταν και τόσες πολλές). Δούλεψα αρκετά χρόνια.
– Πώς και αποφασίσατε να σταματήσετε; Κάνατε οικογένεια, φαντάζομαι γι’ αυτό…
Έχω εγγόνια μεγάλα πλέον! Είχα και την ατυχία να χάσω τον άντρα μου πριν από είκοσι χρόνια. Αλλά έχω τις φίλες μου. Επίσης βοηθάω πολύ τα αδέσποτα. Τα λατρεύω.

dressing_up
Μια dresser βοηθά την Υακίνθη με το πρώτο της outfit, με το οποίο άνοιξε το show.

– Τι θα συμβουλεύατε τις γυναίκες αυτή τη στιγμή που είναι σαν εμένα – που είναι εργαζόμενες, μαμάδες, προσπαθούν να είναι και νοικοκυρές… Πώς μπορούν να διατηρήσουν τη ζωντάνια που χρειάζεται όλη αυτή η υπερπροσπάθεια;
Να ευχόμαστε να είναι καλά τα παιδιά μας, ο σύντροφός μας, οι δικοί μας άνθρωποι… Και μετά λίγα πράγματα θέλουμε, δεν χρειάζονται πολλά. Με μικρά πράγματα να ευχαριστιόμαστε. Εγώ, ας πούμε, λατρεύω το καλοκαίρι τη θάλασσα. Πρωί-πρώί, επτάμιση η ώρα, είμαι στο λιμανάκι της Βουλιαγμένης, μέχρι τις οκτώμιση ύπτιο. Η θάλασσα, η φύση, τα ζώα… Καμιά μπιρίμπα με τις φίλες μου… Οι απλές μικρές χαρές της ζωής είναι που μένουν και που μετράνε. Αυτές, νομίζω, μπορούν να κρατήσουν μια γυναίκα δραστήρια και νέα.

xeirofilhma

Ιδού τι μας είπε ο Βασίλης για τη μούσα του:
– Με τη Χριστίνα Πολίτη, την κόρη της Υακίνθης η οποία είναι πολύ καλή μου φίλη εδώ και χρόνια, παλαίψαμε ώστε να την καταφέρουμε να γίνει σήμερα αυτό. Και το μήνυμα είναι σαφές: Η χάρη, η θηλυκότητα, η λάμψη, δεν είναι θέμα ηλικίας.

catwalk

Μετά είχα την ευτυχία να δω τη συλλογή και την Υακίνθη και στο catwalk. Επίσης, είχα την ευτυχία και την τιμή μαζί με τον σύντροφό μου, Χρήστο Κιουμουρτζή, να συμμετάσχουμε στη μουσική επιμέλεια (εδώ κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα που μας αναφέρει).

programma_xristos

Σας ευχαριστούμε, Βασίλη και Υακίνθη! Και όχι μόνο για τα ωραία ρούχα, μα κυρίως για το μήνυμά σας το σαφές και υπέροχο xxxM.

Κατηγορίες:
EVENT, EΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, FASHION NEWS, FASHION SHOW, INSPIRATION, IT GIRLS, OH SO CHIC, ΖΟΥΛΙΑΣ, ΟΙ EΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ