| 2 ΣΧΟΛΙΑ

Greek Luxury

Στο πάντα ανήσυχο μυαλό κάθε fashionista, αναπτύσσεται η έννοια “καρμικό brand”. Εγώ λέω έτσι αυτά τα brands που με γοητεύουν στο σύνολο των ενεργειών τους και (θέλω να) τα βρίσκω συνέχεια μπροστά μου και πάνω μου.

Να σαν αυτό που συμβαίνει με τα Zeus + Δione.

photo 1

Πρόσφατα είδα από κοντά τη συλλογή για το φετινό Χειμώνα, η οποία μου άρεσε ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη. Και πάλι έχουν επιστρατευθεί ύλες αλλά και τεχνίτες και μικρά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα μέσα στη φιλοσοφία της Zeus + Δione που στοχεύει στην επανεκίννηση της ελληνικής παράδοσης και φαίνεται να το πετυχαίνει κιόλας.

 

photo 3 (2)

photo 5

Αυτό που ξεχώρισα αυτή τη φορά ήταν τα σχήματα στις φούστες και τα φορέματα, δοκιμάζοντας υπέροχες a-line φόρμες από σταθερά μάλλινα υφάσματα, καθώς και τα χρώματα που κινούνται στο λευκό, το μαύρο, το σκούρο μπλε κι ένα πολύ ζεστό κυπαρισσί.

 

photo 5 (3)

 

Τα αγαπημένα μου παραμένουν τα μεταξωτά πουκάμισα του brand, που ενσωματώνουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε μία minimal αισθητική (ακριβώς το ζητούμενο για μένα) και συγχρόνως μεταφέρουν την αίσθηση της ουσιαστικής – καθόλου κραυγαλέας – πολυτέλειας.

photo 1 (2)

Ακόμα ένα must- have της σεζόν: το πουλόβερ από χοντρή πλέξη

 

photo 1 (3)

 

photo 2 (2)

 

photo 2 (3)

photo 3 (3)

Χάρηκα να ανακαλύψω και εξίσου αξιόλογα αξεσουάρ. Ταγάρια και clutches σαν από χοντρό παραδοσιακό υφαντό, δερμάτινες μπότες ιππασίας, μεγάλες ευρύχωρες day bags από μαλακό δέρμα και τα απίστευτα μικρά τσαντάκια της πάνω φωτό!

 

photo 4 (2)

 

Αξίζει να αναφέρουμε: Τα μεταξωτά και βαμβακερά κομμάτια υφαίνονται σε παραδοσιακούς αργαλειούς στο Σουφλί ενώ τα πλεκτά κομμάτια της συλλογής πλέκονται στο χέρι από γυναίκες στην Αττική και σ ́ άλλα μέρη στην Ελλάδα. Τα φορέματα και τα πουκάμισα υφαίνονται στο Μέτσοβο και οι κεντητές λεπτομέρειες είναι βασισμένες σε παραδοσιακά σχέδια που ράβονται στην Κρήτη. Τα ασημένια κουμπώματα είναι σμιλεμένα από Αθηναίους αργυροχόους.

Μπορείτε να τα δείτε όλα με κάθε λεπτομέρεια στο site Zeus + Δione

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες:
GREEK IS OH SO CHIC, Uncategorized