| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Denim, indigo & chambray : Τοmmy’s Blues

Είναι η τάση που αγαπώ ιδιαίτερα φέτος. Τα denim-οειδή υλικά πρωταγωνιστούν στις συλλογές πολλών σχεδιαστών και είναι στα καλύτερά τους: μαλακά, σε ωραίες αποχρώσεις και chic όσο ποτέ. Τα καλύτερα του είδους εντόπισα στις boutiques Tommy Hilfiger (τις οποίες επισκέπτομαι ούτως ή άλλως συχνά για value for money designer ευρήματα)

1

Δεν ήταν τυχαίο ότι βρήκα εκεί σούπερ κομμάτια όπως το επάνω πουκάμισο με τα “denim-οειδή” patches. Θεωρώ ότι αποτελεί την τέλεια και σωστά updated εκδοχή του κλασικού τζιν πουκάμισου και ότι συνδυάζεται εύκολα και φοριέται ποικιλοτρόπως – δεσμέυομαι να το αποδείξω αυτό σύντομα!

 

Από ότι φαίνεται, ο Tommy Hilfiger φέτος, έχει υπογράψει μια συγκεκριμένη σειρά την True to the Blue, ακριβώς για να γιορτάσει τη διαχρονικότητα του denim, το οποίο αποτελεί και χαρακτηριστικό στοιχείο των συλλογών του.

Rename TH_True to the Blue_Main Image

 

“Η καριέρα μου ξεκίνησε με denim και chambray, έτσι αυτά τα υφάσματα είναι το κλειδί για την κληρονομιά του brand μας”, λέει σχετικά ο Tommy Hilfiger. “Όταν ήμουν 17, μαζί με δύο φίλους αγοράσαμε τζιν καμπάνα στη Νέα Υόρκη και τα πήγαμε πίσω στο Ελμίρα, την πατρίδα μας στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου εκει ήταν αδύνατο τότε να βρεθούν τα δροσερά ανάλαφρα στυλ της πόλης. Πουλήσαμε τα τζιν από το πορτ-παγκάζ του Volkswagen Bug μου, και ήταν μια επιτυχία! Αργότερα ανοίξαμε μια αλυσίδα καταστημάτων που ονομαζόταν People’s Place και άρχισα να πειραματίζομαι με chambray, distressed denim, νέα στύλ και διαφορετικές πλύσεις. Από την έναρξη του ομώνυμου brand το 1985, αυτά τα υφάσματα και η χαρακτηριστική μου παλέτα χρωμάτων έχουν παραμείνει ένα σημαντικό μέρος του DNA του brand μας. “

Μην ξεχνάμε ότι τα denim, chambray και indigo έχουν γίνει οι βασικές πρώτες ύλες που αντιπροσωπεύουν την άνεση του αμερικανικού στυλ, κάτι που είναι συνώνυμο του στυλ Tommy Hilfiger.

Το πρόγραμμα “True to the Blue” τιμά λοιπόν τη διαρκή επιρροή και την εξέλιξη του denim, του chambray και του indigo στις συλλογές Tommy Hilfiger από την ίδρυση του brand το 1985 μέχρι και σήμερα. 

2

Με αφορμή αυτό, η Tommy Hilfiger Spring 2014 Sportswear collection, θα ολοκληρωθεί με τη συνεργασία πέντε διεθνών industrial designers: του Γάλλου Paul Venaille, της Αμερικανίδας Debra Folz, του Γάλλου Benjamin Tortiger, του Αμερικανο-ιάπωνα Jonah Takagi και των Αμερικανών Jonathan Glatt και Sara Ossana του O & G Studio. Οι industrial designers θα δημιουργήσουν σύγχρονες εκδοχές των επίπλων από το 1970 – την εποχή του People’s Place – συμπεριλαμβανομένων μια καρέκλα, ένα γραφείο, ένα σετ ντουλαπιών, ένα πάγκο και μια λάμπα χρησιμοποιώντας denim, chambray, ή υφάσματα σε χαρακτηριστικές Tommy Hilfiger αποχρώσεις του μπλε.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε όλη τη συλλογή Tommy Hilfiger, κάτι που συστήνω ανεπιφύλακτα, κάντε κλικ εδώ

 

 

Κατηγορίες:
tommy hilfiger, Uncategorized