| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Στο σεμινάριο σοκολάτας με τον Παρλιάρο και την Nestlé

Τι ωραίος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα! Τι γλυκιά αρχή για την εβδομάδα! Τι σοκολατένιος παράδεισος να ζήσεις έστω και για λίγο! Ως choco-μανής εκ γενετής και χωρίς θεραπεία θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα την ωδή προς το σεμινάριο σοκολάτας στο οποίο βρέθηκα πρόσφατα… Βρίσκω καλύτερη ιδέα να παραθέσω φωτογραφίες από την εκδήλωση της περασμένης Τρίτης, στην οποία πήγα μετά από πρόσκληση της Nestlé.

Αφορμή ήταν το εξής:  Από το Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο 2014, η Nestlé Professional συνεργάζεται με τον καταξιωμένο σεφ ζαχαροπλαστικής, Στέλιο Παρλιάρο και διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες baristi, με αντικείμενο το πολύ αγαπημένο σε όλους ρόφημα σοκολάτας, στο εργαστήριο Sweet Alchemy, στην Κηφισιά.

 

1 Όλα ξεκίνησαν με αυτές τις …oh,so cute! ποδιές ζαχαροπλαστικής που μας περίμεναν στις Γλυκιές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά.

 

2Το περιβάλλον είναι τέτοιοι που δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις μέχρι να ξεκινήσουν φυσικά οι …αλχημείες

 

3Στο μίνι σεμινάριο που παρακολουθήσαμε, ο αγαπημένος μας ζαχαροπλάστης μας έδειξε και (το καλύτερο) μας κέρασε πολλά και διάφορα σφηνάκια με “εμπλουτισμένα” ροφήματα σοκολάτας.  To name a few: δοκιμάσαμε ρόφημα σκούρας σοκολάτας με ginger αλλά και με καφέ και με πιπέρια όπως επίσης ρόφημα λευκής σοκολάτας με τριαντάφυλλο αλλά και με σουμάδα!

Στο παραπάνω video, το ρόφημα λευκής σοκολάτας με άρωμα τριαντάφυλλο και ζαχαρωμένο ροδοπέταλο…

 4 Χαρούμενη που γνώρισα τον Στέλιο Παρλιάρο  και υπερήφανη που έσπασα το ρεκόρ μου και κατανάλωσα τόσα διαφορετικά είδη σοκολάτας μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

5

Συνωμοτικά χαμόγελα. Μαζί με την Κατερίνα Παπαγεωργιάδη της V&O, την Μαρικρίνα Λόνη και τον Χρήστο Χατζηιωάννου

 

6Και ιδού η πρώτη απόπειρα που στέφθηκε με επιτυχία στο σπίτι: πηχτό και λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας που έφτιαξα (και απόλαυσα) μόνη μου σήμερα το πρωί…

Και εδώ θα βρείτε 4 συνταγές που δοκιμάσαμε!!

 

Κατηγορίες:
Uncategorized