| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Ενα στυλάτο μυστικό της πόλης που το λένε Metaxa

Η εποχή της Άνοιξης πηγαίνει στην Αθήνα, την ομορφαίνει κι όλοι εμείς που την αγαπάμε όπως και να είναι, βρίσκουμε αφορμή να την ερωτευτούμε εκ νέου.


Ο τίτλος αναφέρεται σε μια πολυ ενδιαφέρουσα ενέργεια του αγαπημένου all time classic, ελληνικού ποτού Metaxa που μπορεί να ομορφύνει ακόμα περισσότερο τις ανοιξιάτικες βόλτες στην Αθήνα.


Αν, λοιπόν, βρεθείτε προς Κολωνάκι ανηφορήστε λίγο παραπάνω και βάλτε στο Λυκαβηττό στο πρόγραμμα. Εκεί θα σας περιμένει μια πολύ αθηναϊκή, πολύ στυλάτη έκπληξη, που θα καταλάβετε με το που θα βρεθείτε στην αφετηρία των τελεφερίκ. Με την υποστήριξη του Οίκου Μεταξά, η έμπνευση μιας ομάδας ταλαντούχων δημιουργών μετέτρεψε την ανηφορική διαδρομή προς την κορυφή του Λυκαβηττού και προς τη θέα που κόβει την ανάσα σε ένα ταξίδι αισθήσεων και φαντασίας.


Μέσα στη σήραγγα προς την κορυφή, μια οπτική εμπειρία ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου και φτάνει στην κορύφωσή της όταν στο τέλος του τούνελ αντικρίζεις τον λαμπερό ελληνικό ήλιο. «Υπεύθυνη» για την υλοποίηση αυτού του νέου πρωτόγνωρου ταξιδιού είναι μία διεθνής ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, που, με διάφορα εικαστικά μέσα και ποικίλες τεχνικές ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να αναβαθμίσει αισθητικά τον χώρο και να προετοιμάσει τον επισκέπτη για τη μοναδική θέα.

Η δημιουργική ιδέα ανήκει στον γάλλο designer Jeff van Dyck. Την επιμέλεια των γραφικών είχε η Alice Pesché. Tην «αναμόρφωση», μια τεχνική της προοπτικής που αποκαλύπτει το θέμα σε ολόκληρη την ομορφιά του από ένα και μόνο σημείο παρατήρησης στο χώρο, ανέλαβε η νέα εικαστικός Κατερίνα Βάγια. Τέλος, το video υπογράφει η σκηνοθετική ματιά του πολυβραβευμένου Τάσου Μπουλμέτη.

Αξίζει τον κόπο η βόλτα. Για πολλούς λόγους: για την διαδρομή με την υπέροχη εικαστική παρέμβαση που μόλις περιγράψαμε, για την συγκλονιστική θέα της πόλης από την κορυφή του λόφου και για μερικούς από εμάς και για την απόλαυση ενός γεύματος ή σνακ στους Ορίζοντες, όπου βέβαια μπορεί κάνεις να παραγγείλει το ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων, 7 Αστέρων, το ΜΕΤΑΧΑ PRIVATE RESERVE, καθώς και το ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ.


Προσωπικά γοητεύομαι και από τις φιάλες του Metaxa, όλες έχουν τη δική τους ιστορία και πολλές από αυτές είναι υπογεγραμμένες από γνωστά ονόματα του design, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Τσεκλένης. Λάτρεψα το wallpaper αυτο που σε υποδέχεται στους Ορίζοντες, δίνοντας μια pop διάσταση στο κλασικό μπουκάλι, άρρηκτα συνδεδεμένο με μια πολύ κομψή εποχή της Ελλάδας και ζωτικό συστατικο του greek-chic.

Κατηγορίες:
Uncategorized