| 1 ΣΧΟΛΙΑ

The cook’s diary

Λοιπόν, για πρώτη φορά στη ζωή μου άρχισα να μαγειρεύω σοβαρά – και το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Όσοι με ακολουθείτε στο instagram ή είστε φίλοι μου στο facebook μάλλον έχετε ήδη αντιληφθεί ότι έχω φάει σοβαρό κόλλημα. Η αδερφή μου μού είπε ότι αν αρχίσεις δεν σταματάς – και είχε δίκιο.

Μια από τις απόπειρες για τις οποίες είμαι αληθινά υπερήφανη είναι αυτό το παστίτσιο – αγνό, παραδοσιακό, με τα μοσχοκάρυδά του και τα όλα του και κυρίως, με μπεσαμέλ την οποία έφτιαξα με τα χεράκια μου. Δεν το πίστευα, την ώρα που ανακάτευα μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά, ότι την έβλεπα να πήζει και να σχηματίζεται μπροστά στα μάτια μου. Ξεσήκωσα τη γειτονιά από τις φωνές! Μικρή συμβουλή: Οι συνταγές της Αργυρώς είναι Ευαγγέλιο – βγαίνουν όλες σούπερ. Από το site της βρήκα την μπεσαμέλ που πετυχαίνει με τη μία. Όσο για την cult πιάστρα, είναι από τη σειρά Idi Prikos της αγαπημένης Ελένης Ψυχούλη (θα επανέλθω σύντομα στο θέμα).


Φυσικά, ανακάλυψα μαγειρεύοντας πως η κουζίνα είναι ένας χώρος με τα δικά του αξεσουάρ – και δεν εννοώ τις magenta Simple pumps του Louboutin με τις οποίες ενίοτε μαγειρεύω έτσι, για το cult της υπόθεσης. Εκτός από το site της Αργυρώς και τα διάφορα μαγειρικά blogs, λοιπόν, άρχισα να ψαχουλεύω στο meandhome.gr. Από εκεί προμηθεύτηκα το μπλέντερ με ράβδο με το οποίο έφτιαξα ένα εκπληκτικό ντιπ για τα κεμπαπάκια μου: Λίγο γιαουρτάκι 2%, φέτα τριμμένη, λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, μια ιδέα κρέμα γάλακτος, αλάτι, πάπρικα (δε γουστάρω το μαύρο πιπέρι), ξύδι ελαιόλαδο, βρουμ, βρουμ και πανέμορφο, πεντανόστιμο, πανέτοιμο για σερβίρισμα στο μπαλκόνι στα Πετράλωνα, πάνω που η ζέστη μόλις έχει πέσει.


Αυτή την όμορφη ομελέτα φούρνου τη βρήκα στο site της Μυρσίνης Λαμπράκη και ήταν μία από τις πρώτες μου απόπειρες. Η επόμενη θα είναι σίγουρα γλυκό. Έφτιαξα ήδη μαρένγκα στο έμπιστό μου μίξερ, αλλά δεν έχω να σας δείξω φωτογραφία γιατί την έφαγα όλη (ουπς).

Κατηγορίες:
INSPIRATION, OH SO CHIC, ΑΡΘΡΑ, ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012, ΟΙ EΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ