| 0 ΣΧΟΛΙΑ

I love the Carpenters


Και δεν αναφέρομαι μόνο στην παλιά ομώνυμη μπάντα. Μετά (ή μάλλον παράλληλα με) τη μαγειρική, περάσαμε σε DIY καταστάσεις μετατρέποντας ένα shabby-chic τραπεζοκάρεκλο Ikea σε super-chic τραπεζαρία με neo-country διάθεση. Ακολουθεί καταγραφή του ευχάριστου γεγονότος.

ΠΡΙΝΣε αυτή την αρχική κατάσταση βρισκόταν λοιπόν το τραπεζοκάρεκλο. Θέλαμε να το σουλουπώσουμε ενόψει μετακόμισης σε μεγαλύτερο σπίτι μεν, αλλά με μικρότερη κουζίνα – όπερ σημαίνει, όλο αυτό το αίσχος (το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής έδειχνε μια χαρά στη retro-hippie κουζίνα μας) θα έβγαινε στο σαλόνι. Είχαμε και μια διάθεση για ανανέωση, πέραν αυτού, πιστεύω. Πήραμε λοιπόν διαβρωτικά βερνικιού, πινέλα, γυαλόχαρτα για βερνίκι, νέφτια και λαδομπογιές και το Αγόρι άρχισε το ξύσιμο μέχρι τελικής πτώσεως με το γυαλόχαρτο τελικά, διότι με το διαβρωτικό δεν τα κατάφεραμε (κάτι δεν κάναμε σωστά; Ίσως). Δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά τον εφευρέτη του βερνικιού για το ξύλο τον σιχαίνομαι βαθιά.

ΜΕΤΑ


Έτσι δείχνουν πλέον οι καρέκλες μας μετά από δύο χέρια με λαδομπογιά χρώματος φιστικί, τα οποία εφήρμοσε με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση η υποφαινόμενη. Νιώθω το λιγότερο υπερήφανη, διότι τέτοια δουλειά δεν είχα ξανακάνει ποτέ μου και βλέπω πως τα κατάφερα μια χαρά και το αποτέλεσμα το γουστάρω απίστευτα. Συν ότι είναι και κάτι που φτιάξαμε οι ίδιοι με τα χεράκια μας. Τρομερή η ικανοποίηση που σου δίνει αυτό.


Να και το τραπέζι, το οποίο βάψαμε από κοινού, με λεπτομέρειες από το φιστικί για τις καρέκλες και όλο το υπόλοιπο σε απόχρωση μαργαριταριού. Εδώ πλέον είχα ξεψαρώσει κιόλας μετά τις καρέκλες και έκανα μαγκιές και διχρωμίες στα πλαϊνά (lol).


Το Αγόρι είχε την ωραία ιδέα να αφήσουμε το table top με ένα μόνο χέρι λαδομπογιάς, να δείχνουν τα νερά του ξύλου και να κάνει λίγο εφέ παλαίωσης – το οποίο δείχνει σούπερ τελικά.
Να πω εδώ, στο φινάλε, πως το συνιστώ ανεπιφύλακτα όλο αυτό το DIY. Ίσως σε κάποιους να φαίνεται βλακεία το ότι ξοδέψαμε όλο αυτόν τον χρόνο και την ενέργεια για να ανανεώσουμε ένα σετ επίπλων από το Ikea, αλλά εγώ πιστεύω πως άξιζε τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο και μοναδικό. Με τα ίδια λεφτά για ένα καινούργιο Ikea, αν όχι και λιγότερα, έχεις κάτι που το έχεις μόνο εσύ – συν την απίστευτη ευχαρίστηση της δημιουργικότητας και της δημιουργίας.
Σημείωση: Σκοπίμως οι φωτο δεν ωραιοποιήθηκαν (πλην αυτής στο άνοιγμα του post) ώστε να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα και για το “πριν” και για το “μετά”. Εξάλλου, γιατί να ωραιοποιείς κάτι ήδη ωραίο; xxxM.

Κατηγορίες:
CHEAP/CHIC IΔΕΕΣ, INSPIRATION, OH SO CHIC, Uncategorized, ΑΡΘΡΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012, ΟΙ EΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ