| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Νew Year – New inspiring spots!

Είναι ένα κρυμμένο spot, άκρως εντυπωσιακό, ωστόσο, σε μέγεθος και περιεχόμενο. Μιλάμε για το χώρο της Αλεξάνδρας Κούμπα, ψηλά στην Κηφισίας, στο Μαρούσι. Η γκαλερί της, που λέγεται i4d, προσφέρεται για μια βόλτα τώρα στις αρχές του χρόνου που οι δουλειές δεν έχουν σφίξει ακόμα.

photo(2)

Ακόμα περισσότερο από όσα είδαμε στη γκαλερί, μας εντυπωσίασε η ιστορία της Αλεξάνδρας, που είχε ένα όραμα να συγκεντρώσει αντίκες του 20ου αιώνα από όλο τον κόσμο και να δημιουργήσει έτσι τον πρώτο χώρο στην Αθήνα αφιερωμένο σε monumental έπιπλα του 20ου αιώνα.

Η συλλογή της είναι μοναδική και τώρα τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην κορυφαία αντικερί Newel στη Νέα Υόρκη. Στο χώρο της στην Κηφισίας υπάρχουν ακόμα μερικά από αυτά, το εντυπωσιακό book της με όλα τα ευρήματά της και πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά (χρονολογίες, σε ποια θρυλικά σπίτια κι επαύλεις έχουν υπάρξει και άλλα τέτοια).

photo(3)
Να και ένας καναπές από τα 60ς που δεν έχει ανακαινισθεί ακόμα, που η Αλεξάνδρα ανακάλυψε πρόσφατα στην Αμερική.

photo(4)

photo(6)

Τα κοσμήματά της είναι επίσης εκπληκτικά. Η Αλεξάνδρα έχει αναλάβει να δημιουργήσει και μια σειρά για τους Special Olympics του 2011. Πιο χαρακτηριστικά από όλα, αυτά με τα ματάκια, της σειράς i4eye.

photo(7)
Τα σουπλά της από τη σειρά Snowflakes.

photo(5)
Μοναδικά πράγματα και έργα τέχνης συνυπάρχουν με όλα τα προαναφερθέντα. Εδώ ένα κεφαλάρι ντυμένο με ύφασμα με prints της Άννυ Παπαδημητρίου!

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς όλο τον κόσμο της Αλεξάνδρας, τις δημιουργίες της, το κυνηγητό των ευρημάτων, τη φιλοσοφία της, σε λίγες γραμμές και λίγες φωτογραφίες. Γι αυτό προτείνουμε να πάρετε μια γεύση και όποια άλλη πληροφορία θέλετε στο πολύ καλό της site www.myi4d.com

i4d gallery: Κηφισίας 100, τηλ.210-8024400

Κατηγορίες:
Uncategorized