| 3 ΣΧΟΛΙΑ

Ανθισμένες Birkin…

IMG_2276

Το ohsochic βρέθηκε πρόσφατα στο Παρίσι σε κάλεσμα του οίκου Hermès, από την μπουτίκ του οποίου και οι ολάνθιστες βιτρίνες. Παρακάτω ακολουθούν περισσότερες βιτρίνες και λίγες λεπτομέρειες ακόμα για το ταξίδι που σχετίζονται άμεσα με την παρακάτω φωτό…

IMG_2217

IMG_2278

IMG_2274

IMG_2271a

Λουλούδια παντού, σε χρώματα ασορτί με τις Birkin και τις Kelly, μαζί με γλυκές δημιουργίες του Pierre Herme είδαμε στις βιτρίνες της μπουτίκ της οδού Faubourg κι εντυπωσιαστήκαμε.

hermesstore1
Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, ήταν το νέο κατάστημα της Hermès, στη Rue de Sevres στην αριστερή όχθη, από όπου και η φωτό επάνω.

hermes2
Η ιστορία του καταστήματος σε καθηλώνει όσο και η αρχιτεκτονική του: Στο ίδιο σημείο ήταν για χρόνια η κλειστή πισίνα Lutetia. Aπό το 1935, συγκεκριμένα. Στα 70ς έκλεισε και το 1978 έγινε ατελιέ της γνωστής γαλλικής μάρκας Dorothee Bis, που έστησε το showroom της στον πυθμένα της άδειας πισίνας! Ακολούθησαν χρόνια πολλά που το μέρος ήταν εγκατελειμμένο. Ώσπου το 2005 αποκτήθηκε από την Hermès και ανέλαβε δράση η εταιρεία RDAI (της αείμνηστης Rena Dumas) που κάνει και όλα τα αρχιτεκτονικά project του οίκου. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, αναδεικνύει το βάθος του χώρου μέσα από φόρμες ρευστές και σχήματα που παραπέμπουν στο υγρό στοιχείο. Η μπουτίκ άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο και φιλοξενεί και τη σειρά επίπλων του οίκου, σε καλωσορίζει με ένα πολύ chic ανθοπωλείο (που είναι μόλις μπαίνεις δεξιά!) και διαθέτει και tea room με όνομα Le Plongeoir (σημαίνει “Ο βατήρας”)! Τέλος πάντων, αξίζει να το επισκεφθείς έτσι και σε φέρει ο δρόμος σου στη Left Bank.

eleni1
Όσο για τη φωτογραφία-teaser με τη βελόνα, αφορά στην επίσκεψή μας στο εργαστήρι του οίκου και την εκπαίδευσή μας (μάλιστα!) στο να ράβουμε το αψεγάδιαστο γαζί Hermès όπως και να παραστούμε σε ένα πολύ πρωτότυπο δείπνο, για το οποίο θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο.

Υπέροχος ο κόσμος της πολυτέλειας, όταν μάλιστα αν έχει τόσο αυθεντικό χαρακτήρα. Ακόμα και αν δεν μπορείς να βουτήξεις σε αυτή, καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να υπάρχει.

Κατηγορίες:
CHIC ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ, HERMES, OH SO CHIC BOUTIQUES, Uncategorized