| 1 ΣΧΟΛΙΑ

Ιnfo Κωνσταντινούπολης

IMG_1816 - Copy

Λοιπόν οι fashionistas έχουν μια σχέση αγάπης με την Κωνσταντινούπολη (ποιός μπορεί να ξεχάσει το σποτάκι Chanel no 5 με την Όντρεϊ Τοτού εκεί;) Αφού μας το ζητάτε, παρακάτω μερικά χρήσιμα tips για την Πόλη (πολλά από τα οποία προέρχονται από δύο φοβερές jet setters και αγαπημένες φίλες, τη Σύλβια και την Ειρήνη)

Διαμονή: House Appartments και House Hotels. Είναι φτιαγμένα από τους αρχιτέκτονες Autoban, σπαρμένα σε καλά σημεία με design περιβάλλον και λογικές τιμές!

Φαγητό: Η παραπάνω αλυσίδα διαθέτει και τα House Cafe που έχουν σούπερ περιβάλλον (και αυτό στο Ορτακιόι και φοβερή θέα) αλλά δεν έχουν παραδοσιακό φαγητό και αυτό δεν το λες καλό… Γιατί στην Κωνσταντινούπολη καλύτερα να δοκιμάσεις παραδοσιακά πράγματα. Προτείνουμε το Pandeli στην Αγορά των Μπαχαρικών και τον Χατζηαμπτουλάχ (με αρνάκια, ιμαμ, ντολμάδες και δεν συμμαζεύεται) σε μια κάθετη στην αρχή της Ιστικλάλ. Επίσης πάνω στην Ιστικλάλ υπάρχει το προσεγμένο fast food με κεμπάπ Konak και το Ιnci, όπου θα δείτε ουρές για προφιτερόλ. Στον ιδιο δρόμο και ο Χατζιμπεκίρ με λουκούμια-αμαρτίες με καϊμάκι μέσα!

Παζάρια: Τα κοσμήματα που έδειξα εδώ είναι σε ένα μαγαζί κοντά στην πόρτα που οδηγεί στο δρόμο που ενώνει τα δύο παζάρια. Λέγεται Horasan Art και η διεύθυνσή του είναι: Yorgancilar Cad. 21 (τηλ. 0212 5200174). Οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές και γίνονται ακόμα πιο προσιτές μετά το παζάρι που θα κάνετε! Στα παζάρια αξίζει να ψωνίσετε ακόμα είδη χαμάμ, κεραμικές μπάλες σαν τα πλακάκια Iznik (οι πιο μικρές κάνουν και για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν θέλετε μια πιο έθνικ πινελιά) και φυσικά μπαχαρικά, ξηροκάρπια, τσάι και λουκούμια

Κατηγορίες:
CHIC ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ, Uncategorized