| 1 ΣΧΟΛΙΑ

YSL Opium – Back To The Future

OPI_13
Πάντα μας ενθουσιάζουν οι στυλάτες φωτό από τα παλιά… Και κοίτα τώρα τι έπεσε στα χέρια μας. Μια φωτό από ένα πάρτυ που είχε γίνει το 1978 στη Νέα Υόρκη για το λανσάρισμα του αρώματος Opium. Παρών ο δημιουργός Yves Saint Laurent περιτριγυρισμένος από τα μοντέλα του. Μη μου πείτε ότι δεν έχει ατμόσφαιρα αυτή η φωτογραφία… Ότι δεν σε μεταφέρει με τον τρόπο της σε χρόνια πιο γοητευτικά, με μόδα, αυθεντική και συναρπαστική.

OPI_5_HD
Μάθαμε ότι ήταν ο ίδιος που σκέφτηκε αυτό το – προκλητικό για την εποχή – όνομα και ότι πήρε στη δημιουργική ομάδα ενάμισυ χρόνο για να φτιάξουν τη σύνθεσή του. Σκοπός τους ήταν να κάνουν ένα εντυπωσιακό οριεντάλ άρωμα. Αφού είδαν μια έκθεση στο Μουσείο Ασιατικών Τεχνών στο Παρίσι, εμπνεύστηκαν το μπουκάλι από το Inro, που είναι ένα ξύλινο κουτί που φορούσαν οι πολεμιστές της Άπω Ανατολής στη ζώνη τους για να φυλάξουν όλα τα πολύτιμά τους.

OPIUM EDP

Το άρωμα είναι θρύλος πλέον. Για πρώτη φορά, μετά από 30 και χρόνια, αλλάζει συσκευασία. Και αποκτά αυτή που βλέπετε στη φωτό επάνω.

OPI_9
Να και ένα σκίτσο του μετρ Yves από εκείνα τα χρόνια.
Το concept του νέου μπουκαλιού θα ακολουθήσει και η διακοσμητική ανανέωση των μπουτίκ του οίκου Yves Saint Laurent. Το project το επιμελείται ο Stefano Pillatti με τους αρχιτέκτονες Alain Moatti και Henri Rivière. Η πρώτη μπουτίκ με τη νέα διακόσμηση άνοιξε στο Saint Sulpice στο Παρίσι, σε ένα σημείο που ανήκει στον Yves Saint Laurent από το 1979.

Κατηγορίες:
Uncategorized