| 2 ΣΧΟΛΙΑ

eBay – The Greek Revolution

ebay
Χαράς Ευαγγέλια (και μάλιστα την ημέρα του Ευαγγελισμού) για όσες από εμάς γνωρίσαμε μαύρες μέρες εντοπίζοντας ένα πανέμορφο εύρημα από το eBay για να ανακαλύψουμε αμέσως μετά ότι δυστυχώς ο seller του δεν στέλνει στην Ελλάδα: Η eBay μας παρουσίασε στη Ζυρίχη και σας αποκαλύπτουμε σήμερα την χαρμόσυνη είδηση που ονομάζεται “eBay International Markets”. Με μια επίσκεψη στο http://www.eim.ebay.gr/, έχουμε πλέον πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά (Ευρώπη και Αμερική) γεμάτη από sellers με fashion (και όχι μόνο) καλούδια και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα. Η νέα αυτή υπηρεσία λανσάρεται και σε άλλες χώρες όπως η Τσεχία, η Νορβηγία, η Ρωσία κ.ά.

DSC03338
Η eBay μας παροτρύνει (άλλο που δεν θέλαμε) να γίνουμε “deal hunters”. Απ\’ ό.τι φαίνεται, η αγορά (ειδικά στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε) είναι έτοιμη να δεχτεί την πρόκληση. Η eBay μας αποκάλυψε ότι δοκιμάζει τη νέα της υπηρεσία στην Ελλάδα από τον περασμένο Οκτώβριο και έχει παρατηρήσει θεαματικά αποτελέσματα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο συνολικός όγκος ειδών που οι Έλληνες καταναλωτές αγόρασαν από sellers του εξωτερικού αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, οι εγγραφές Ελλήνων χρηστών αυξήθηκαν κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κάποια πιο ποιοτικά ευρήματα: Οι Έλληνες κυνηγούν online deals κυρίως στην Αμερική, την Βρετανία και την Γερμανία, ενώ τα deals που ψάχνουν είναι κυρίως ρολόγια, αντρικά παπούτσια, γυναικεία παπούτσια και αξεσουάρ για το κινητό τους τηλέφωνο.

DSC03331
Την παρουσίαση του Ebay International Market μας έκανε στη Ζυρίχη η Alina Prawdzik, Head of International Expansion for Europe της eBay, η οποία μοιράστηκε μαζί μας κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μιας έρευνας της eBay για το online shopping που διεξάχθηκε και στην ελληνική αγορά: Το 91,7% των ερωτηθέντων Ελλήνων δήλωσε διατεθειμένο να αγοράσει online αυτό που ζητούν στη σωστή τιμή και το 81% θα ψώνιζε από διεθνές online shop με έκπτωση 20%. Επίσης, η έρευνα ανέδειξε ότι οι Έλληνες είναι “pro-Italian” στη μόδα (ναι, ναι, το ξέρουμε) και ότι θα αγόραζαν καπέλα στην Ιταλία (κάτι περίεργο, αφού οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν τα καπέλα μάλλον αλλόκοτα).
Μια από τις ερωτήσεις που το “Oh, So Chic” έσπευσε να υποβάλλει ήταν το φλέγον θέμα των “μαϊμούδων”. Η Alina μας είπε ότι η eBay επενδύει ιδιαίτερα στον εντοπισμό και την απομάκρυνση των sellers που πουλάνε fakes. Τσεκάρουν αδιάλειπτα με διάφορα φίλτρα που εξελίσσονται διαρκώς και έχουν 2000 άτομα παγκοσμίως που δουλεύουν στο “κυνήγι της μαϊμούς”. Ούτως ή άλλως, αν λάβεις fake προϊόν μπορείς να πάρεις τα χρήματά σου πίσω μέσω του γνωστού και αξιόπιστου Pay Pal (το οποίο μάλιστα, όπως μάθαμε, είναι και αυτό εταιρεία της eBay από το 2002).

DSC03346
Αμέσως μετά την παρουσίαση, τα τρία προσκεκλημένα τιμ -Ελλάδα, Νορβηγία, Τσεχία- συμμετείχαν σε ένα challenge: Έπρεπε να βρούμε μέσα στις eBay International Markets δώρα για τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας αφού πρώτα μας έδωσαν τα προφίλ τους (ηλικία, φύλο, προτιμήσεις) με budget αυστηρά 150 ευρώ και διαλέγοντας δώρα από διαφορετικές χώρες κατά προτίμηση. Περιττό να σας πούμε ότι ως έμπειρες shoppers κατατροπώσαμε τον συναγωνισμό και φύγαμε με τα δωράκια των νικητών. Εδώ έχουμε την πανέμορφη νορβηγική συμμετοχή να κάνει deal hunting (δεύτερη από δεξιά, η γνωστή blogger Lena). Ήταν υπέροχο το γεγονός ότι η eBay (και η “δική μας” Civitas) τίμησε τους bloggers προσκαλώντας τους σε αυτή την παρουσίαση και τους ευχαριστούμε πολύ γι\’ αυτό.

DSC03339
Εδώ η Χαριτίνη Κρέζου του Soho Symposium ήδη ξεκίνησε το deal hunting με ένα πανέμορφο φόρεμα Diane Von Furstenberg. Καλή αρχή σε όλες μας!

Κατηγορίες:
CHEAP/CHIC IΔΕΕΣ, CHIC ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ, EΥΡΗΜΑΤΑ, FASHION NEWS