| 0 ΣΧΟΛΙΑ

ohsochic.gr @ Girl Geek Dinner

chic64

Αύριο γίνεται το 14ο ελληνικό Girl Geek Dinner με θέμα τα εγχώρια Fashion Blogs. Οι εκπρόσωποι τεσσάρων από τα πιο γνωστά στο χώρο, ανάμεσά τους και το www.ohsochic.gr, θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους και την πορεία τους on line. Ακόμα η Ξένια Κούρτογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών Focus Bari θα μιλήσει με θέμα «Η Διείσδυση του Internet στο γυναικείο κοινό στην Ελλάδα – Τελευταίες έρευνες».

Το story: Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2005, στο Λονδίνο, όταν η Sara Blow ανακάλυψε ενοχλημένη ότι ήταν η μοναδική γυναίκα σε μία εκδήλωση τεχνολογίας. Και επειδή είχε κουραστεί να αποδεικνύει στον εαυτό της και στους υπόλοιπους ότι η τεχνολογία είναι ένας τομέας που την ενδιαφέρει, την κατέχει ή έχει το μυαλό να την αντιληφθεί, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα.
Έτσι λοιπόν η Sarah ήρθε σε επαφή με μερικούς γνωστούς bloggers, οι οποίοι τη βοήθησαν στην ιδέα της: να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει άλλες γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Internet στα πλαίσια ενός «ανεπίσημου» γεύματος.
Το πρώτο Girl Geek Dinner, έγινε στο Λονδίνο, μετά σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η ιδέα των Girl Geek Dinners ενθουσίασε εξίσου τη Δέσποινα Μπακιρτζή, η οποία έχοντας μία πολύχρονη παρουσία – πάνω από 15 χρόνια – στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας, και έχοντας βιώσει πολλές φορές τη γυναικεία απουσία από πολλές εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις, αποφάσισε να την υλοποιήσει ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό στη διάδοση των νέων τεχνολογιών στις Ελληνίδες γυναίκες.

Info: Το 14ο ελληνικό Girl Geek Dinner θα γίνει στο Microsoft Innovation Center, (Βασιλίσσης Σοφίας 103), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 18.00.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κατηγορίες:
FASHION NEWS, OH SO CHIC