| 2 ΣΧΟΛΙΑ

48 Hour FASHION Project

Fashion designer studio with professional equipment

Το 48 Hour FASHION Project είναι ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ μόδας που (όπως προδίδει και ο τίτλος του) είναι εμπνευσμένο από το πολύ επιτυχημένο 48 Hour FILM Project και θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο ‘Τεχνόπολις’ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Ανερχόμενοι και έμπειροι fashionistas, σχεδιαστές, στιλίστες, αλλά και γενικότερα όσοι αγαπούν το χώρο της μόδας και τις νέες ιδέες, μπορούν μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο διαγωνισμό.

Ο μηχανισμός του είναι απλός και συναρπαστικός. Οι υποψήφιοι δημιουργοί καλούνται να φτιάξουν την ομάδα τους και να προσπαθήσουν, μέσα σε 48 ώρες, να σχεδιάσουν, να ράψουν και να παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο ένδυμα, με μία απαράβατη προϋπόθεση: το σχέδιο, το πατρόν και η συνολική τελική εμφάνιση να είναι πρωτότυπα και μοναδικά, και να παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Και φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει από πριν τι πρέπει να δημιουργήσει, καθώς για κάθε ομάδα κληρώνεται ένα συγκεκριμένο είδος ενδύματος την ώρα έναρξης του διαγωνισμού. Σε κάθε δημιουργία πρέπει να ενσωματωθούν επιπλέον τρία standard στοιχεία: ένα κομμάτι ύφασμα, ένα χρώμα, ένα διακοσμητικό υλικό.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Βασίλης Ζούλιας, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι Άγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός, Εύη Αδάμ και Τρύφων Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, το 48 Hour FASHION Project θα εξελιχθεί ως εξής:
26 Φεβρουαρίου > Kick-off: Έναρξη του διαγωνισμού με την κλήρωση των ειδών ενδυμάτων για κάθε ομάδα.
28 Φεβρουαρίου > Drop-off: Οι ομάδες υποβάλλουν ολοκληρωμένες τις δημιουργίες τους.
5 Μαρτίου > Fashion Show for All: Επίδειξη μόδας ανοιχτή για το κοινό, όπου όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
9 Μαρτίου > Award Ceremony & Winners Fashion Show: Η ώρα του μεγάλου νικητή, αλλά και των υπόλοιπων βραβείων. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ένα catwalk που θα επιμεληθεί ο Τρύφων Σαμαράς.

UPDATE:
Το Fashion for all, το event παρουσίασης των συμμετοχών στο 48 Hour Fashion Project, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2010 και η τελετή απονομής των Fashion Show Awards, όπου οι επιλαχόντες συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ορίζεται για την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ταυτόχρονα με την επίσημη παρουσίαση της κολεξιόν υψηλής ραπτικής ‘Χειμώνας 2010’ του Βασίλη Ζούλια.
Όλες οι συμμετοχές που είχαν υποβληθεί μέχρι την ανακοίνωση της μετάθεσης του φεστιβάλ θα ισχύσουν και στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του, ενώ η υποβολή νέων συμμετοχών συνεχίζεται κανονικά μέχρι και τις 30 Μαΐου 2010.

Κατηγορίες:
EVENT, EΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, FASHION NEWS, ΑΝΟΙΞΗ 2010