| 2 ΣΧΟΛΙΑ

Chanel No 5: To Σποτάκι Με Την Tautou

Ένα ονειρεμένο, ατμοσφαιρικό σποτάκι γύρισε ο ο Jean-Pierre Jeunet για τον οίκο Chanel και το άρωμα  no 5. Πρωταγωνίστριά του και πάλι η Audrey Tautou, όπως και στα “Αμελί” και “Ατέλειωτοι Αρραβώνες”.

07
Το φιλμ έχει γυριστεί στo Παρίσι, το σταθμό της Νίκαιας και στην Κωνσταντινούπολη.

25
Η Τautou είναι όσο εκφραστική την ξέρουμε. Ο ρόλος της δεν έχει λόγια. “Τα λέει όλα με τα μάτια” λέει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

151

Υπάρχουν πολλά πλάνα μέσα σε ένα τρένο που παραπέμπει στο Orient Express. Ειδικοί τεχνίτες προσπάθησαν να αναπαράγουν πιστά αντίγραφα κομματιών του θρυλικού τρένου για να δημιουργηθεί η σωστή ατμόσφαιρα.

32
Σύμφωνα με την πλοκή, ότι η ηρωίδα βλέπει ένα γοητευτικό ξένο στο τρένο, τον χάνει αλλά το άρωμά Chanel no 5 και η μοίρα τους κάνει να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη. Το φινάλε γίνεται σε ένα μωσαϊκό που έχει τα δύο αρχικά CC.

H ταινία είναι σωστή υπερπαραγωγή. Με ατμόσφαιρα και πρωταγωνίστρια καλύτερη από την προηγούμενη (αυτή με την Nicole Kidman). Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, απόλυτα υποκειμενική αφού ποτέ η  Kidman δεν υπήρξε αγαπημένη μου. Για να καταλάβετε, δείτε την πλήρη εκδοχή της ταινίας του Jeunet εδώ:

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο σχετικό θέμα στο In Style που κυκλοφορεί.

Κατηγορίες:
CHANEL, FASHION NEWS, Uncategorized