| 0 ΣΧΟΛΙΑ

Έκθεση Για Τον Dior: H Eποχή του Bohan

Mέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Christian Dior στην Granville τιμά τον Marc Bohan, σχεδιαστή του οίκου από το 1961 μέχρι το 1989 σε μια έκθεση με τίτλο “Dior: The Bohan Years. Three Decades of Styles and Stars”.

copy-of-boh-199-marc-bohane-t-sophia-loren-nc2b015

H Grace Kelly, η Sophia Loren, η Tζάκι, η Brigitte Bardot, η Isabelle Adjani, η Lauren Hutton, η Maria Callas και η Μελίνα Μερκούρη ήταν ανάμεσα στις πιστές πελάτισσες του Bohan. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αυθεντικά ρούχα που έχουν φορέσει oι προαναφερθείσες και πολλές ακόμα, μαζί με σκίτσα του δημιουργού και υπέροχες φωτογραφίες από μια εποχή με αξεπέραστο στυλ.

Μερικά ακόμα facts:
– To 1961, στην πρώτη του συλλογή για τον οίκο, ο Βοhan λάνσαρε τo Slim Look με απόλυτη επιτυχία. Λέγεται ότι η γραμμή αυτή επηρρέασε το στυλ της Τζάκι και καθόρισε το στυλ της γυναίκας στα 60ς.
– Εμβληματική πελάτισσα του υπήρξε η Olivia de Havilland, η οποία είχε πολιτογραφηθεί γαλλίδα λόγω του γάμου της με τον Pierre Galant, εκδότη του περιοδικού Paris-Match.
– Ο Marc Bohan ήταν αυτός που σχεδίασε τα κουστούμια της Μελίνας Μερκούρη στη “Φαίδρα”.
– Όσο είχε τη θέση του σχεδιαστή του οίκου, δημιούργησε τις σειρές Baby Dior, Miss Dior (με γυναικεία pret a porter) και Christian Dior Monsieur καθώς επίσης και έξι αρώματα best sellers, ανάμεσά τους και τα Eau Sauvage και Poison.

Βρείτε πληροφορίες στο www.musee-dior-granville.com

Κατηγορίες:
DIOR, FASHION NEWS