| 3 ΣΧΟΛΙΑ

Chanel 2:55 – Τα μυστικά ενός θρύλου του στυλ


Γεννημένη το Φεβρουάριο του 1955, η κλασική τσάντα του οίκου Chanel ήταν η πρώτη με πρακτικά, σύγχρονα τότε μακριά χερούλια. Η mademoiselle Chanel εμπνεύστηκε το καπιτονέ της 2:55 από τα τζάκετ των τζόκεϊ αλλά και από τα μαξιλάρια στο διαμέρισμά της στην rue Cambon.


Το 80% του συνολικού χρόνου παραγωγής μιας 2:55 περνάει πάνω στο τραπέζι συναρμολόγησης.


Αριθμός σταδίων παραγωγής για κάθε τσάντα: πάνω από 180.Για την παραγωγή κάθε τσάντας 2:55 χρειάζονται από 6 έως 15 άτομα. Όλοι τους ξεκινούν ως μαθητευόμενοι για αρκετά χρόνια.


To 50% των 2:55 που παράγονται είναι σε μαύρο χρώμα – σε ποικιλία δερμάτων, φυσικά. Κάποτε, το ποσοστό τους ήταν 80%.

Παρά το γεγονός ότι κάθε τσάντα περνά από έλεγχο σε κάθε ένα από τα 180 στάδια παραγωγής της, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή περνάει και από έναν τελικό ποιοτικό έλεγχο σε ποιότητα αντοχής, χρώμα, αντοχή στην τριβή, κλιματολογικές αλλαγές. Οι τσάντες παραμένουν για 72 ώρες σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου και 95% υγρασία. Στη συνέχεια, τεστάρονται για αντοχή στις ακτίνες UV, στα τραβήγματα και στο νερό.

Για ακόμη περισσότερα facts και χρήσιμες πληροφορίες πάνω στα cult αξεσουάρ κάθε είδους, έρχεται σύντομα το sequel του “Oh so Chic!” με τίτλο “Chic 2 Chic – Απλά προσθέστε αξεσουάρ” (Intro Books).

Κατηγορίες:
CHANEL, FASHION INSIDER, ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ